De Puppycoach
bij het opvoeden van uw puppy, hulp en advies voor elke hondeneigenaar.

Doelgroep

Tot de leeftijd van ongeveer 16 weken zit je puppy in de meest cruciale fase van zijn ontwikkeling. De manier waarop je gedurende de eerste dagen en weken met je puppy omgaat bepaalt hoe hij zich later als volwassen hond zal gedragen.

Het uiteindelijke doel van mijn begeleiding is dat je pup op latere leeftijd een sociale en evenwichtige huisgezel wordt. Bijna elke hondeneigenaar droomt er immers van dat zijn hond een betrouwbare vriend zal zijn, een kameraad die overal mee naar toe kan gaan. Helaas worden jaarlijks duizenden honden van minder dan twee jaar in het asiel achtergelaten of bij een dierenarts geëuthanaseerd omwille van probleemgedrag. En al die eigenaars dachten dat dit bij hen nooit zou gebeuren…

Onderzoek leert dat één van de voornaamste oorzaken hiervoor bestaat uit het feit dat te weinig of verkeerde informatie wordt gegeven aan nieuwe hondeneigenaars. Probleemgedrag voorkomen begint reeds de eerste dag, direct bij de aankoop van de pup. Alleen… niemand die je zegt en vooral toont hoe je het juist moet doen. Ik leer je niet alleen hoe je correct moet omgaan met je pup of hoe je een sociale, vriendelijke hond krijgt, maar leer je vooral je pup beter te begrijpen. Je zal beter inzicht krijgen in de taal en psychologie van de hond zodat je begrijpt waarom je hond doet wat hij doet. Je leert over correcte en effectieve opvoeding die gebaseerd is op positieve benadering van de mogelijkheden en het karakter van je eigen hond. Daarnaast leer je natuurlijk ook hoe je iets aan je pup kan aanleren op een speelse en aangename manier en hoe je kunt voorkomen dat ongewenste gedragingen zich gaan ontwikkelen.  

Goede communicatie en een evenwichtige relatie vormen de bouwstenen voor dit alles.

Een greep uit het aanbod van De Puppycoach:

Hulp bij:

Socialiseren

Zindelijkheidstraining

Aanleren van bijtinhibitie

Benchtraining

Leren alleen blijven

Aanleren van oefeningen

Wandelen aan de leiband

Verzorgende handelingen

Katrien De ClercqKatrien De Clercq