De Puppycoach
bij het opvoeden van uw puppy, hulp en advies voor elke hondeneigenaar.

Matchmaker

Honden wandelen op verschillende manieren ons leven binnen. Met enig geluk blijven ze vele jaren een trouwe gezel. Maar die jaren kunnen vol ergernis zijn voor hond en baas, wanneer de persoonlijkheid van de hond niet past bij het profiel van de eigenaar(s), of omgekeerd.

Stelt u zich de ijverige Border Collie voor bij eigenaars die het liefst hun vrije tijd luierend doorbrengen.
Of een Engelse Bulldog die het liefst op een gezapig tempo door de wijk wandelt, bij een familie die het liefste lange stevige wandelingen maakt.

Een hond met lage impulscontrole bij een onthaalmoeder ? Of de geheel terughoudende, introverte en verlegen puppy die de hele dag mee mag naar de drukke zaak ?
Het drukste pupje uit de nest, bij een gepensioneerde man die slecht te been is ?

En wat wanneer je er een tweede hond bij wil? Hoe zal je huidige hond daarover denken? En welk type hond zal jouw hond verkiezen als kameraad? Is het slim een pup bij een senior hond te plaatsen? Of hond en poes?

Het is duidelijk. Een goede match is écht van cruciaal belang, en ik help u daar graag bij.
Samen zitten we rond de tafel, om een aantal belangrijke vragen op een rij te zetten. Ik geef adviezen over raskenmerken. Ik kijk samen naar wat uw mogelijkheden zijn als gezin. Aan de hand van uw verwachtingen komen we samen tot een aantal antwoorden op belangrijke vragen vóór je de hond aanschaft;

– Werklijn of showlijn?

– Reu of teef?

– Puppy of adolescent?

– Adoptie?

– Een tweede hond erbij, hoe werkt dat?

– Hond en kat?

….

Katrien De ClercqKatrien De Clercq