De Puppycoach
bij het opvoeden van uw puppy, hulp en advies voor elke hondeneigenaar.

Omdat opvoeden meer is als trainen

Je hond trainen en vaardigheden aanleren is één ding.

Je hond bijbrengen hoe zich gepast te gedragen in een gezin en in de maatschappij heeft echter weinig te maken met training, maar alles met opvoeding.

Gepaste omgangsregels zitten verweven doorheen alle activiteiten van de dag en onderling respect speelt van bij het ontwaken tot het slapen gaan.

Al té vaak zie ik honden die met perfect resultaat een gehoorzaamheidsprogramma hebben doorlopen, maar bijvoorbeeld alsnog hun eigenaar voortsleuren aan de lijn. Of honden die kampioen zijn in een bepaalde sportdiscipline, maar de persoonlijke zone van de eigenaar binnendonderen zonder omkijken.
Pups die hard doorbijten. Benen en handen van eigenaars vol schrammen.

Bovenstaande voorbeelden hebben veelal te maken met gebrek aan een goede opvoeding. En met gebrek aan een duurzame relatie en connectie.

Met Suzanne Clothier en Rudy De Meester als grote voorbeelden werk ik primair relatie gericht.

Correcte omgangsregels zijn eenvoudig bij te brengen. Ze zijn een manier van samenleven met je hond. Ik kan je leren hoe je een hond kan begrenzen, zonder te vervallen in fysieke straffen of urenlang gemopper….

Opvoedingsprincipes zijn doorgaans helemaal niet moeilijk. Je hoeft er geen boeken voor te lezen en je hebt er geen snoep voor nodig. Het heeft niks te maken met dwang of afdwingen.

Voor honden is het natuurlijk en duidelijk te begrijpen, het brengt structuur en voorspelbaarheid in hun alledaagse leven.
Mooiste getuigen hiervan zijn de talloze honden die nooit naar school gingen maar hun eigenaar toch met het grootste respect bejegenen.

Denk aan de hond en de zwerver in het stadsbeeld…. De hond volgt zijn dakloze eigenaar zonder leiband… De band die deze twee delen is onzichtbaar…

Ik help je graag diepere inzichten te verwerven.

Omdat opvoeden meer is als trainen